مونا پورصالح یک بدنساز و مربی حرفه ای ایرانی تبار است که اکنون مقیم کشور کانادا میباشد. در این پست از مجله بدنسازی مکمل ها میخواهیم به معرفی و بررسی بیوگرافی مونا پورصالح، رژیم غذایی و نظرش در رابطه با رشته ی بدنسازی بانوان بپردازیم.
در ابتداری بیوگرافی مونا پورصالح باید گفت که او بدنساز موفق ایرانی است که در خانواده ای کاملا ورزشی و با اصالتی ترک به دنیا آمده است. پدر مونا در رشته ی ژیمناستیک و برادرش در رشته ی بدنسازی فعالیت میکنند. دو خواهر مونا نیز هر دو در رشته ی بدنسازی شاخه ی بیکینی فعالیت دارند. پورصالح در حال حاضر مقیم کشور کانادا میباشد.
او پیش از شروع جدی ورزش بدنسازی و پرورش اندام در رشته های شنا و کونگ فو فعالیت داشته است.
مونا پورصالح فعالیت های بدنسازی اش را ابتدا زیر نظر یک مربی نروژی به نام خانم تامسون در ایران آغاز کرد و پس از چند سال خاک ایران را ترک نمود. به گفته ی پور صالح دلیل مهاجرت وی سرزنش دیگران و قضاوت شدن به خاطر عضلات بزرگش بود. او گفته است که در ایران مجبور بوده سبک تر کار کند تا عضله هایش از آن چه که بود بزرگ تر نشوند.
نکته ی گفتنی در بیوگرافی مونا پورصالح این است که او علاوه بر فعالیت به عنوان یک بدنساز، به عنوان مربی نیز کار میکند و تا کنون موفق شده است بدنسازان و ورزشکاران بانوی زیادی را تحویل جامعه دهد. دلیل اصلی این امر نیز حمایت وی از بانوان در این رشته ی ورزشی است.
مونا علت اصلی ترک ایران را سرزنش دیگران به خاطر عضله های بزرگ میداند و میگوید:تا زمانی که در ایران بودم مجبور بودم عضله هایم را کوچک نگه دارم و سعی میکزدم بزرگتر نشوند.او در اولین حضورش در کانادا به عنوان واینر مسابقات شناخته شد.
پور صالح که اکنون مقیم کانادا است توانست سال ۲۰۱۲ مقام سوم این رشته را در کشور کانادا به دست آورد و همچنین در میس المپیا نیز دارای مقام است.
بیوگرافی مونا پورصالح : مسابقات و افتخارات
مقام سوم بدنسازی در مسابقات کانادا 2012
مسترالمپیا 2021 : مقام چهارم بخش میسیز المپیا
در این قسمت از بیوگرافی مونا پورصالح میخواهیم به بررسی رژیم غذایی این ورزشکار بپردازیم. به گفته ی پورصالح، رژیم غذایی وی شامل 8 وعده ی غذایی میباشد. کربوهیدرات عناصر اصلی این رژیم هستند و در 6 یا 8 وعده ی غذایی او وجود دارند.
مونا پور مصالح در ایران کارش را به یک مربی خانم نروژی شروع کرد و تشویقهای خانواده باعث شد که او به راه تغییر شود پدرم ناجی ژیمنتاستیک و برادرش بدنساز و دو خواهر دیگرش یکی در تهران و دیگری در کانادا بدنساز هستند.
سفیده تخم مرغ
جو پرک شده
وعده دوم
سینه مرغ
سیبزمینی شیرین
کمی برنج قهوه ای
وعده سوم
سینه مرغ
کلم برکلی
نوعی ماهی با سبزیجات
مونا پورصالح گفته است که در وعده های بعد از ساعت 3 یا 4 بعد از ظهر، تنها سبزیجات و پروتئین مصرف میکند. همچنین پورصالح خاطرنشان کرده است زمانی که عضلاتی کوچکتر می شوند میزان کربوهیدرات مصرفی خود را افزایش می دهد. به گفته ی او پروتئین عضله را بازسازی میکند اما این کربوهیدرات است که عضله را می سازد.
مونا پور مصالح در ایران کارش را به یک مربی خانم نروژی شروع کرد و تشویقهای خانواده باعث شد که او به راه تغییر شود پدرم ناجی ژیمنتاستیک و برادرش بدنساز و دو خواهر دیگرش یکی در تهران و دیگری در کانادا بدنساز هستند.
بخش بعدی که در بیوگرافی مونا پورصالح میخواهیم به آن بپردازیم نظر او در رابطه با ورزش بدنسازی بانوان و معضلات بانوان در این ورزش است. این ورزشکار و بدنسازی برجسته در رابطه با مشکلات اجتماعی و معضلات ورزش بدنسازی «به خصوص سختی های این ورزش برای بانوان» میگوید: زمانی که قرار است برای مسابقه آماده شوی، نمی توانی در طول روز های نزدیک به مسابقه به صورت عادی با دیگران ارتباط داشته باشی. از چند ماه پیش از شروع مسابقات حتی زنگ زدن به دوست و آشنا نیز میتواند وقت گیر باشد و باید با برنامه ریزی قبلی انجام شود.
در این دوران روزی 3 بار به باشگاه خواهی رفت، باید ورزش های هوازی انجام دهی و تمام زمانت صرف تمرین و ورزش میشود. همچنین آماده کردن و درست کردن غذای مخصوص نیز وقت گیر خواهد بود.
گاهی در پایان روز آنقدر خسته ای که دیگر حتی توان انرژی گذاشتن برای برقراری ارتباط با دیگران را نیز نخواهی داشت. در چنین شرایطی به ندرت کسی پیدا میشود که بتواند این مشکلات را درک کند. البته باید گفت که این سختی ها تنها مختص به خانم نیست و آقایان نیز در طول این دوران با شرایطی مشابه دست و پنجه نرم می کنند.
اگر کسی بخواهد تمام روزهای عمر خود را صرف آماده شدن برای مسابقات کند دیگر نه میتواند بچه دار شود و نه حتی میتواند زندگی عاطفی خاصی داشته باشد. تنها چیزی که در پایان روز برای آن شخص باقی می ماند همان بدنی است که برای 5 دقیقه روی استیج رفتن تمام زندگی اش را صرفش کرده است.
برای همین من بعد از مسابقات تمام تلاش خودم را میکنم تا بتوانم تعادل مورد نیاز را در زندگی ام ایجاد کنم و تا شروع مسابقات بعدی روال عادی زندگی را میگذرانم.اوضاع رشته ی بدنسازی در خارج از ایران نیز آنقدر ها چشمگیر نیست و برای بانوان اعتبار چندانی قائل نیستند. حتی به خانمی که مقام اول را کسب کرده و قهرمان جهان شده است نیز منفعت مالی چندانی نمی رسد در صورتی که شرایط و منافع آقایان در این مورد بسیار متفاوت است.
همچنین مونا پورصالح این باور را که خانم های بدنساز قادر به باروری نخواهند بود را کاملا رد می کند و عقیده دارد که با رعایت اصول و نکات پزشکی میتوان هم بدنساز باقی ماند و هم مادر شد.
پورصالح اصالتا ترک و اهل آذربایجان شرقی است و میگوید زمانی که در ایران بودم مدام اطرافیانم میگفتند که سبک کار کنم و عضلات بدنم را مردانه نکنم اما بعد از اینکه مسابقات پرورش اندام زنان را از تلویزیون دیدم علاقه مند شدم من هم مثل آنها به صورت حرفه ای در رشته پرورش اندام شرکت کنم.
او میگوید برای اینکه بتوانم به صورت حرفهای پرورش اندام را کارکنم باید زندگی بسیار منظم و با برنامه داشته باشم و حتی تلفن زدن به یک دوست برایم بسیار برفی نخواهد بود و باید در طول روز زمانی را برای این کار اختصاص بدهم و از هم هماهنگ کنم